Author Topic: Shanti  (Read 1977 times)

Shiva

• alb-negru
  • *
Shanti
« on: August 05, 2008, 02:31:36 »
« Last Edit: August 05, 2008, 06:37:00 by Ioana Chilu »
Sore wa inotchi innosensu
You are not allowed to view links. Register or Login

ex_member1

• Guest
R?spuns: Shanti
« Reply #1 on: August 05, 2008, 06:39:46 »
Deci..nu prea. Vad un curcubeu, dar fara rost. Saturatie maxima si cam atata. Cladirile de jos le-ai retezat violent, abia am deslusit colea Palatul Culturii. Stiu, nu ala e subiectul sau centrul de interes, dar e taiat prea mult. Totusi, frumoase culori. Mesajul a fost transmis cu ele, insa grija pe viitor si forma in care il transmiti (compozitie/incadrare).  Bafta. :)

Shiva

• alb-negru
  • *
« Reply #2 on: August 05, 2008, 07:02:18 »

erikson

• color
    • my blog
« Reply #3 on: August 05, 2008, 07:22:01 »
prima si penultima mi-au atras atentia.
restul mi se par prea centrate si cadrele sunt mult prea stranse. de asemenea incearca si o prelucrare mai serioasa, nu doar o saturare si un efect de sepia.
You are not allowed to view links. Register or Login please.. no flowers!!!

ex_member1

• Guest
« Reply #4 on: August 05, 2008, 07:35:05 »
Ma intreba cineva ieri daca poti oare cunoaste un om doar uitandu-te la pozele lui...:) Spun asta pt ca am zambit cu toata gura vazand pozele. Desi zambetul a venit pe parcurs, adicatelea nu ma dadeau gata fotografic, insa derulandu-se, au inceput sa capete un sens si am uitat de tehnic.

Totusi, suntem in ograda fotografica aici si cu asta ne ocupam. F bine surprinse unele dintre ele. grija la incadrare totusi, sa prinzi tot, cum e in aia in care copilul intinde mana, care e taiata si deci s-a taiat cam tot. Mare grija si la focalizare, unele au focusul in spate, si nu pe copil. (stiu, se misca non stop, dar nu mai e nimic de capul pozei cu subiectul nefocalizat). Cum zice si Bogdan, daca tot desaturezi sau incerci ceva in ps, incearca mai mult, un constrast, levels, pot ajuta mult poza.

Remarc si eu penultima poza, bine incadrata. La fel mi se pare si a treia. Imi place cum ai surprins.

;)

Osho

• bicolor
« Reply #5 on: August 05, 2008, 11:39:49 »
Din pacate multe snapshoturi, exceptand penultima. Repet mentiunea Ioanei legata de incadrarea mai atenta, altfel impresia ramane de incomplet si putin dezordonat.
Spor !
Fotografia buna este cea in care uiti de fotograf.
Fotografia foarte buna este cea in care uiti de privitor.

cnic

• HDR
  • f 1.0
« Reply #6 on: August 05, 2008, 13:26:16 »
uga buga

Shiva

• alb-negru
  • *
« Reply #7 on: August 07, 2008, 08:57:01 »
Multumesc. Deja sunt mult mai atent la detaliile tehnice. Inainte doar declansam, acum ma uit sa incadrez cat de cat, sa focusez, sa transmit ceva. Fie o idee, o emotie sau doar cromatica. Inca ma lupt cu focusul, mereu fuge de la un subiect la altul. Se pot pune pozele mici, ca sa ocupe putin spatiu in pagina, dar sa se deschida mari? Nu prea am idee. E adevarat Osho, sunt snapshoturi, dar nu vad de ce 'din pacate'...doar e coltul meu nu?: ) Cand te joci cu copii numai asa ii poti surprinde, cam despre asta era vorba in serie. Este timp pentru orice tip de fotografie. Apoi, animalele, pestii, pasarile si copii sunt minunate toate pentru ca sunt imprevizibile si te bucura enorm cu lucrul asta. Nu respecta regulile, nu se complica cu conventii si ortostatism sau cu trasee batatorite. Copii nu sunt bufnite. Ii ador pentru asta. As putea sa umplu toata memoria aparatului numai cu ei. Cu totii sunt controlati de instinct, -slava domnului ca nu gandesc atat de mult ca noi- din instinct caut sa-i capturez si eu, asta-i jocul. Ma bucur ca a zambit cineva la ele, inseamna ca si-au atins scopul, pentru ca si eu am zambit cand le-am facut. Nu stiu daca poti cunoaste un om doar uitandu-te la pozele lui. As vrea sa cred ca se poate, as vrea sa cred ca exista sinceritate in ele, si ca exprima cu fidelitate ceea ce fotograful gandeste si simte. Dar mi-am dat seama, ca si ele, pozele, sunt ca si cuvintele, uneori sincere, uneori ipocrite. Depinde de starea de moment si de sinceritatea fata de sine. Revenind la copii, cateodata nu-mi vine sa cred cat sunt de naturali si inocenti, indiferent de rasa sau religie, au o usurinta si o spontaneitate nemaintalnita. Ei nu judeca, ei nu critica, nu urasc si nici nu invinovatesc pe nimeni. Cand le vad ochii, ma intreb, oare in ce moment i-am pierdut pe ai mei si cum ii pot regasi? Cu cat cresc mai mult, cu atat ii pierd mai tare. Aici incerc sa-mi 'formez ochiul' dar, din pacate, un ochi de fotograf nu se poate compara cu un ochi de copil. Inca nu s-au inventat 'lentile' atat de puternice.
« Last Edit: August 07, 2008, 08:59:58 by Shanti »

Osho

• bicolor
« Reply #8 on: August 07, 2008, 15:57:27 »
Spuneam "din pacate" pt ca subiectele din ce-am vazut au fost excelente, copiii ma atrag si pe mine foarte mult. In materie de portrete sunt un pic pedofotograf as putea spune. :P

Corect, si pe mine ma impresioneaza aceleasi lucruri la ei (ca pe toata lumea, presupun), portrete de adulti nu prea fac, in schimb as umple carduri intregi cu ei, si eu.

In rest, "snapshot" = unele sunt prea centrate, altele sunt taiate, altele prea aglomerate. Inteleg ca ideea e de instantanee ale inocentei, dar fotografia, ca arta vizuala, presupune in primul rand compozitie care sa plimbe placut ochiul si sa dea senzatia de armonios in cadrul ideii si atmosferei de ansamblu.
Tot ce spuneai tu de copii e perfect adevarat, insa fotografia presupune translarea armonioasa in vizual, atat cat se poate.

Si rasul lor cristalin, si plansul lor inocent sau harmalaia pe care-o fac atunci cand se joaca sunt frumoase, in sine, dar daca facem un clip audio unde le redam trunchiat, abrupt sau suprapus neplacut, pt ca au fost inregistrate dezordonat si intretaiat, rezultatul sonor nu mai e asa misto.
:)

-
Pacat de fetita a/n (dintre cei doi cu degetele-n gura) a iesit un pic nefocusata sau ti-a scapat focusul in spate, atitudinea surprinsa mi se pare faina rau.

Spor si inspiratie !
« Last Edit: August 07, 2008, 16:01:20 by Osho »

Shiva

• alb-negru
  • *
« Reply #9 on: August 07, 2008, 18:56:31 »
Ai dreptate.

Shiva

• alb-negru
  • *
« Reply #10 on: August 07, 2008, 23:52:19 »
ZBOR outside this area!

« Last Edit: August 07, 2008, 23:55:25 by Shanti »

Osho

• bicolor
« Reply #11 on: August 08, 2008, 18:00:09 »
Albastrul ala ma violenteaza.
mi-a placut inscriptia "do not walk outside this area" - trebuiau sa adauge "except Superman, whenever needed"

cnic

• HDR
  • f 1.0
« Reply #12 on: August 08, 2008, 19:31:54 »
Albastrul ala ma violenteaza.
+ praful de pe senzor ..vezi 2,5,6 ...
uga buga

Shiva

• alb-negru
  • *
« Reply #13 on: August 09, 2008, 06:02:38 »
Incep prin a zice ca pozele ar trebui sa creeze bucurie sufleteasca inainte de toate. Unii cauta bucuria in tehnica, altii o cauta in mesaj, dupa cum s-a obisnuit fiecare. Este adevarat, albastrul este prea violent si poate ca exista praf pe senzor.. (care de fapt cred ca e o reflexie din geamul avionului), dar cred ca meritam si un, "uuu, ce munte frumos, unde e?", "ce senzatie de libertate", "ce plimbare prin aer". Nu va spun eu ce sa scrieti, dar nu cred ca e greu sa scrii si ceva de genul asta pe langa o subliniere tehnica. Am incercat sa pun pozele intr-o ordine care sa incalce indemnul ala "do not walk outside this area", chiar daca numai cu obiectivul, v-am dus pana la munte si inapoi, dar vad ca nimeni nu observa detaliile astea. Da! poate ca sunt prea albastre, nu ma deranjeaza daca spuneti asta, dar ati putea spune si "ce frumos e sa stai pe aripa unui avion si sa te bucuri de imaginea unui munte din zbor". Nu vedeti decat maruntisuri de ordin tehnic, nu vedeti decat ce-i lipseste dar niciodata ce are. Nu exista o privire de ansamblu asupra fotografiilor/pozelor, whatever you may call it. Asta nu e ochi fotografic, e ochiul soacrei. Am si eu de invatat tehnica de la voi, dar poate ca aveti si voi de invatat cum sa priviti o fotografie si cum sa apreciati ideea subtila din spatele lor (acolo unde exista) si cum sa zambiti atunci cand e cazul, asa cum a fost seria cu copiii. Pentru ca multe au farmec si stiu ca au, chiar daca nu exceleaza estetic sau nu sunt perfect executate. La urma urmei ce urmarim? Sa devenim robotei sau sa simtim fotografia? Si sunt sigur ca majoritatea dintre voi pur si simplu dati scroll in jos cu rapiditate iar daca zaboviti asupra unei poze, o faceti doar ca sa-i gasiti cusur de ordin tehnic. Dati-mi voie sa va spun ca nu e incurajator deloc. Mi-e frica sa nu ajung un functionar blazat cu bataturi in degete, prafuit si constipat de atatea fotografii clonate in serie, asa cum au ajuns unii oameni batrani care au facut prea mult lucrul asta si au uitat sa traisca. Imi cer scuze pentru ca generalizez si daca sunt prea taios. Dar nu ma simt relaxat si incurajat atunci cand postez ceva aici si nu cred ca sunt singurul. Easy on the critics si mai multe laude, aprecieri, incurajari, n-ar strica. Intrati pe Flickr sa vedeti ce frumos se misca lucrurile acolo. Nu-ti sare nimeni la gat pentru ca ai uitat sa pui nush ce setare. Daca voi sunteti la un nivel, ajutati-i si pe ceilalti sa ajunga la nivelul vostru, dar nu intr-un mod descurajant, inhibant. Nu sunt o persoana inhibata de felul meu, dar ma simt asa pe forum. Aici a devenit un reflex conditionat sa critici, sa gasesti nod in papura, ceea ce e grav. In termeni psihologici inseamna ca de fiecare data cand cineva iti arata o imagine, tu reactionezi asa cum ai fost sau cum te-ai antrenat sa reactionezi. Ce-i cu atmosfera asta? Nu e concurs, nu e performanta, nu toti trebuie sa ne expunem fotografiile in parc. Iar daca vrem s-o facem, ar trebui sa fim incurajati s-o facem, nu descurajati. Toata lumea se straduie, fiti putin mai ingaduitori. Vrem sa crestem dar...E o placere, nu? Imi stateau gandurile astea pe suflet si le-am zis. Imi cer iertare daca cineva le va lua personal. Si probabil ca toti o veti face.

Daca pozele sunt prea mari si deranjeaza la ochi, sa-mi spuneti si le pun mai mici data viitoare. Mie-mi plac mari, dar trebuie sa va placa si voua. Acum, sa spun cate ceva despre fiecare poza.

From Italy, with Love!

Primele doua nu sunt modificate, sunt luate la scurt interval de timp, cand se inoptase afara. Sunt facute intr-o parcare din Italia. Era un fel de reflector foarte inalt si foarte puternic care lumina intreaga parcare.

Zwastika. Este un cuvant sanskrit care inseamna 'Bunastare'. Contrar prejudecatilor noastre, simbolul zwasticii este un antic simbol indian, preluat si folosit ulterior de Hitler cu scopuri oculte de a atrage si a controla masele, care se poate intalni pe, si in fiecare casa din India si care decoreaza altarul de inchinaciune al fiecarui hindus. Acest simbol este folosit cu scopul de protectie si pentru a aduce auspiciozitate caminului, noroc si bunastare precum si pentru a obtine binecuvantarile zeului Ganesha si al fratelui acestuia, Kartikeya. Primul este un zeu hindus care indeparteaza obstacolele si 'deschide' toate usile iar al doilea este un zeu un zeu al iubirii si al distrugerii fortelor negative. Cele patru colturi indoite ale zwasticii reprezinta cele patru scopuri ale fiintei umane in viata: datoria sacra, prosperitatea, iubirea si eliberarea. Mai reprezinta soarele si cele patru cicluri ale naturii.

Turnul cu ceas este al unei bisericute dintr-un mic satuc de provincie din Italia, numit Cabella..Din ala cum vezi prin filme in care oamenii practic o ard aiurea toata ziua, mananca inghetata, uda florile sau barfesc la barul satului in fiecare zi. Cam ca la noi, numai ca e o atmosfera mult mai relaxata si mai degajata.. Jeepul, apartinea unui mosulica care probabil il obtinuse de la armata pentru ca era U.S. army scris all over it, se plimba zilnic cu babuta lui in el. Foarte tari amandoi. Usa verde e tot "made in Italy" si mi-a placut mult coloratura si faptul ca arata medieval, desi nu e.. in stanga usii erau multe flori colorate dar n-aveam loc sa prind tot ca au niste stradute foarte inguste.

« Last Edit: August 09, 2008, 06:06:54 by Shanti »

Oanna

• bicolor
« Reply #14 on: August 09, 2008, 14:17:08 »
Foarte frumos.
Am citit tot ce ai scris,si ai dreptate in mare parte  :) dar nu trebuie sa te lasi intimidat,desi si eu am momente cand ma simt asa :icon_biggrin: daca ai observat si aseara  :rad:
e normal sa ti fie criticate pozele si intr-adevar se uita sa se mai zica si ceva pozitiv despre ele,se gasesc numai defectele. si desi unii sustin altceva, e destul de descurajator. sa existe un echilibru in ceea ce se zice ar fi dragut  :) eu asta incerc sa fac, sa gasesc frumosul in imagini. nu-i place cuiva asta?sa nu citeasca ce scriu  :rad:
asa,de ultimile tale imagini postate,ce sa zic. imi place legatura dintre prima si a2a ca sa zic asa  :rad: imi aminteste de siteul asta  :icon_biggrin: You are not allowed to view links. Register or Login

si e interesant ca tu ai intr-adevar povesti in spatele fiecarei imagini, desi cand te uiti asa nu vezi mai mult decat o usa, un turn, o masina. pt ca noi nu stim,nu am fost acolo. asa ca sunt binevenite explicatiile pe care le-ai dat  :) zicea cineva ca fotografia singura trebuie sa transmita mesajul,ca nu are nevoie de titlu sau explicatii,insa chestia asta nu e valabila tot timpul.  :-??

hmm,ca sa inchei.. imi plac primele doua deci,si usa verde  :icon_biggrin:
un plus de la mine  ;)

:thumbsup:
"In fata mea se aflau doua drumuri. Am ales drumul mai putin batut. Si asta a contat." (Robert Frost) You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
sony dsc-h9 + praktica MTl 5B + nikon D80 cu imprumut :)