Author Topic: buget 1600 ron. Ce sa aleg? canon sx10is vs sony alfa200 vs nikon d40 vs 1000d  (Read 6347 times)

sebastianfrai

• sepia
  • **
  • Multumesc Roxanei pentru poza de avatar
    • PhotoGrafisme
am un buget destul de restrans. doar 1600 ron si nu stiu ce e mai avantajos. as merge pe compact, 10 mpix 20x optic, dar pierd la calitata. as merge pe dslr dar nu mai am bani si de obiective.
Sebastian FRai / 0733-689518 / email: You are not allowed to view links. Register or Login / yahoo mess: sebastian_frai

sebastianfrai

• sepia
  • **
    • PhotoGrafisme
m-as orienta pe sony, obiectiv de kit bun 18 cu 70, stabilizator incorporat in body, obiective relativ ieftine si o gama larga de furnizori, sony, konica, minolta. nu imi place insa meniul care mi se pare destul de complicat, eu fiind obisnuit cu canon.
Sebastian FRai / 0733-689518 / email: You are not allowed to view links. Register or Login / yahoo mess: sebastian_frai

CodrinB

• bicolor
  • serios...
    • codrinbaleanu.ro
Pai, cu meniul te acomodezi in cateva ore, nu cred ca este un motiv serios de comparatie. Si daca ar conta, sa stii ca oricum intre astea trei D40-ul are meniul cel mai cel mai :)
D80 cu parasolar
codrinbaleanu.ro

Tudor Manolache

• bicolor
Uita compactul...10 M inghesuiti pe un senzor mic.. 8-|
Ti-as recomanda D40...dar ma abtin caci nu am tras cu celelalte 2. Oricum ia unul din cele 3 Dslr-uri..is bune chiar si cu obiectivele de kit, cu toate ca nu ai "zoom" 20x...Obiectivele vor veni in timp,nu poti sa ti le iei toate odata. Decat sa te rogi la un compact sa focalizeze mai repede, sa nu poti trece de iso 100, sa nu ii poti adauga usor mici accesorii cum ar fi un polarizator ceva, nu mai vb de un bltz....
Mergi pe DSLR! La anul Mosul iti va aduce un alt obiectiv mai bun si tot asa. :thumbsup:
You are not allowed to view links. Register or Login

ovidiu moraru

• bicolor
    • Blog.
Uita-te You are not allowed to view links. Register or Login.
Desi am avut retineri fata de Sony, cred ca ar fi ok la un buget de-asta. Daca te uiti pe tabel, eu zic ca Sony sta cel mai bine, la prima vedere. Acum nu stiu cum se comporta in realitate.

sebastianfrai

• sepia
  • **
    • PhotoGrafisme
despre nikon d40 nu stiu prea multe, dar ce stiu este ca, nu are stabilizator optic in aparat si pt asta trebuie obiective cu stabilizator, de asemeni ca are 6 mpix si mie mi se pare cam putin si ca obiectivele sunt cam scumpe la nikon

Tudor Manolache

• bicolor
Nu, sub nici o forma sa nu cazi in capcana Megapixelilor....6 sunt suprasuficienti!
In privinta stabilizarii, depinde de gusturi. Nu ma bag aici. Nici pe D80, D90 etc nu au pus stabilizare pe body. Oricum pana ai sa ajungi sa tragi la distante focale mari/foarte mari ca sa iti trebuiasca stabilizare in body/obiectiv s-ar putea sa mai treaca ceva timp. Oricum VR-ul este bun, dar nu face minuni. Te ajuta sa scapi de "camera shake" dar sa stii ca nu te scapa de miscarea subiectilor pe care ii fotezi. ;)
Tabelul dat de Ovidiu e excelent. Citeste mult inainte de a lua o decizie. Oricum sa ai in vedere ca la iso Sony sta prost tare.
Cat priveste obiectivele..nu stiu. Mi se par la fel de scumpe toate(inclusiv sony)
Dar raman intotdeauna obiectivele third party...
In fine...alegerea ramane NUMAI a ta. Oricare din cele trei Dslr-uri sunt bune. Uita de compacte, mai ales daca ai banii astia. Vorbesc din proprie experienta. Primul aparat serios a fost un bridge care costa la vremea lui mai mult decat un DSLR. Dupa jumatate de an, regretam deja ca l-am cumparat...

sebastianfrai

• sepia
  • **
    • PhotoGrafisme
Foarte util tabelul de comparatie si e exact pe ce ma interesa pe mine (merci ovidiu, tudor, codrin). Cred ca raman la A200. Are destul de multe caracteristici peste celelalte doua.
Am un singur regret insa, anume ca nu are live view (dar poate doar asa pot sa ma perfectionez in arta fotografica).
In campania electorala testul cel mai sigur ca oamenii isi fac treaba la impartit materiale era negreaza de pe degete (datorata cernelii tipografice care se lua de pe materiale)
La fotografi care nu au live view, testul suprem cred ca este negreatza din jurul ochiului drept data de contactul pleoapei cu vizorul aparatului ;) :P
Am insa si o nelamurire. In alte tutoriale se spune ca A200 merge cu carduri MS-pro/duo si nu cu CF. Daca tabelul nu minte atunci e bine pt mine pt ca am deja un CF de 4G de la canon G6, dar nu cred ca e posibil asta, cred ca "e o eroare de greseala".

Si daca trebile merg bine azi, sambata am nevoie de ajutorul vostru la setat aparatul pentru expunere.

Osho

• bicolor
1. In pr rand trebuie sa stii ce vrei de la un aparat foto si ce preferinte ai - portrete, peisaje, sport etc
2. Dupa parerea mea criteriul in alegere nu ar trebui sa fie stabilizarea in body sau de live view - ci IQ-ul pe care il poate scoate aparatul.
Nici Nikon nici Canon nu stiu sa aiba dslr-uri cu stabilizare in body, cu toate astea sunt cu cateva clase peste restul la calitatea imaginii.
3. Cum spunea cineva mai sus, 6 mpx sunt suficienti, daca nu vrei sa scoti printuri de dimensiuni mari sau sa te folosesti serios de crop.

Daca totusi vrei 10 mpx, la banii astia iti recomand You are not allowed to view links. Register or Login - 1690 lei, (il gasesti sh mai ieftin) - IQ super-decent, meniu f bun, dezavantajul e ca nu are AF in body, dar majoritatea obiectivelor acum sunt AF, deci nu e o problema. In timp o sa-ti completezi cu un tele de 55-200 vr, poate chiar 70-300 vr, si un 50mm 1.8 (un "must have"), eventual un superwide.

Deci fa-ti calculele bine inainte sa dai banii pe sony-ul ala, s-ar putea sa fii dezamagit de performante. Eu as merge pe Nikon si pe sticla buna, care o sa vina si in timp.
Succes.
Fotografia buna este cea in care uiti de fotograf.
Fotografia foarte buna este cea in care uiti de privitor.

Iustin

• bicolor
  • in search of sunrise...
    • photodynamica.com
Eu iti recomand D40. Cei 6 megapixeli sunt suficienti, poti imprima linistit pe format A3. Nu are stabilizare pe aparat si nici motor de autofocus dar crede-ma ca nu le vrei simti lipsa. Mie cel putin stabilizarea de pe aprat mi se pare o mare prostie, tot cea de pe obiectiv te ajuta mai mult, dar nu e asa sfanta, multi optand pt obiective fara stabilizare. In nici un caz sa nu-ti iei D60 pentru ca este o copie dupa D40 cu senzor ceva mai mare. Si inca o chestie, toate aparatele DSLR enumerate de tine au senzor crop de  aproximativ 23.6 x 15.8 mm si rezolutii diferite, D40-6MP, Alpha 200-10MP si 1000d tot 10MP, deci D40-ul va avea cel mai mic zgomot de imagine la ISO mare. Asadar cauta review-uri serioase la toate aparatele si apoi compara-le. Bafta.
Fujifilm S9600 28-300mm, Praktica PLC3 50mm 1.8, Zenit 11 58mm 2.0  cu Blitz Norma FIL-16
si blog: You are not allowed to view links. Register or Login

ovidiu moraru

• bicolor
    • Blog.
n-as fi asa sigur ca D60 e o copie dupa D40, cand intre ele mai exista si D40X, fata de care D60 este superior.
Differences compared to the D40X

* EXPEED processing
    * Image sensor cleaning system with Airflow control system
    * Automatically rotating user interface (for using camera vertically orientated)
    * Stop motion movie function
    * New stabilized kit lens (AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR)
    * Eye sensor
    * Electronic 'rangefinder' for manual focus
    * Active D-Lighting with dedicated button
    * In-camera Raw processing
    * New JPEG retouch effects (Cross Star and Color Intensifier)

Good dynamic range (better than D40 and slightly better than D40X)

Osho

• bicolor
Ei, sa nu exageram. A spune "in niciun caz D60" mi se pare riscant, ca sa nu zic gratuit.
S-o fi inselat cei de la dpreview, in cazul asta:

"Good resolution and detail (especially at lower ISO settings)
Good dynamic range (better than D40 and slightly better than D40X)
...Active D-Lighting does a good job of lifting shadows (similar cu ce au pus si pe noul D90 - ceea ce nu stiu sa fie pe D40)
...Unlimited 3 fps continuous shooting in JPEG mode (vs. 2,5 D40)
..Value for money" etc

Este totusi o camera care a luat recent un You are not allowed to view links. Register or Login pe segmentul Consumer Camera, ca si D300 pe semi-pro, ceea ce poate nu e mare lucru, dar nici pe degeaba nu e.

Overall, Sebastiane, documentarea proprie e sfanta, asa ca masoara de 10 ori si taie o data. Succes.

Iustin

• bicolor
  • in search of sunrise...
    • photodynamica.com
D40X e un D40 cu senzor de D60.

Good resolution and detail (especially at lower ISO settings)

Da, adica la ISO 200, ca la 800-1600 sigur nu mai e "good datail".
Active D-Lighting does a good job of lifting shadows

Asta chiar n-o cred.
Unlimited 3 fps continuous shooting in JPEG mode

Si sa dai un ban mai mult pentru 0.5 fps in plus?

Oricum, eu tot D40 recomand, ceva vizibil mult mai bun decat acesta ar fi D80.

PS: mai multe detalii You are not allowed to view links. Register or Login.

« Last Edit: December 18, 2008, 17:35:26 by Iustin »
Fujifilm S9600 28-300mm, Praktica PLC3 50mm 1.8, Zenit 11 58mm 2.0  cu Blitz Norma FIL-16
si blog: You are not allowed to view links. Register or Login

ovidiu moraru

• bicolor
    • Blog.
Asta chiar n-o cred.
:BangHead: :BangHead: :BangHead:
tocmai ai citat kenrockwell

Osho

• bicolor
Si sa dai un ban mai mult pentru 0.5 fps in plus?

Nu doar pt 0,5 fps, ci si pt 4 mpx+, ci si pt dr mai bun, si pt Activ D-Lighting, si pt senzor mai mare, si pt better low iso IQ.
That WILL make a difference ;)

Insa faptul ca nu crezi dpreview, plus argumentele decisive ale lui Ken Rockwell, ma fac sa-ti dau dreptate ... :D