Toate imaginile pe care le-am postat pe aici (cu vreo doua exceptii) sunt "trase" cu Canon EOS 400D (sau Rebel XTi, cum este cunoscut in State). Este, intr-adevar, o camera foarte buna. Raportul pret/calitate este excelent iar gama de obiective disponibile pe piata este uriasa.
Calitatea imaginii este foarte buna spre excelenta, iar daca tragi raw este, fara sa exagerez, exceptionala pentru banii pe care ii platesti. La ISO-uri peste 400 incepe sa se vada un zgomot de imagine dar este mai mult decat rezonabil. Imaginea You are not allowed to view links.
Register or
Login, de exemplu, este trasa cu ISO 1600.
Depinde acum ce gen de fotografie vrei sa abordezi, ca sa te orientezi spre un obiectiv potrivit. Nu poti sa spui "ala e bun, ala e mai putin bun".
Avand in vedere ca accepta atat lentile EF cat si EF-S, camera este destul de versatila din acest punct de vedere.
Pe parcursul utilizarii acestei camere (o am de pe 24 mai, anul trecut), am facut vreo 6.000 de cadre, fara nici cea mai mica problema.
Obiectivele pe care le-am folosit cu succes pe aceasta camera sunt:
- Sigma EX DG 70-200 2.8 macro HSM;
- Sigma 10-20 EX DC 4:5.6 HSM
- Tokina 10-17 AT-X 3.5-4.5 DX Fisheye (preferatul multora dintre colegii de forum

)
- Sigma 28-300 3.5-6.3 DG IF macro
- Sigma 50-500 EX APO DC HSM 4-6.3
- Sigma APO Teleconverter 2x EX DG
Pe langa acestea de mai sus, pe care le folosesc in mod curent si pe care le am "in parohie", am mai pus pe aparat, de la altii:
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
- Canon EF 50mm f/1.4 USM
- Canon EF 50mm f/1.8
Si, evident, obiectivul de la kit, "chestia" aia de 18-55mm.
Topicul fiind
XTi/400D, n-o sa insist asupra lentilelor, voiam doar sa precizez asupra caror obiective pot afirma cu mana pe inima ca "se pupa" foarte bine cu camera.
Evident, camera are si neajunsuri, dar sunt destul de putine.
Principalul ar fi ca, fiind destul de mic, aparatul este cam greu de manuit pentru cineva cu o mana mai mare. Aici intervine gripul, care asigura o manipulare foarte buna. In plus, avand loc pentru doua baterii, autonomia de curent este deosebit de buna.
Un alt minus este ca are carcasa dintr-un plastic care, desi bine finisat, nu reuseste sa schimbe impresia de camera "de plastic". Nu stiu daca m-am facut bine inteles dar asa percep eu lucrurile.
Daca mai vrei sa stii ceva, nu ezita sa ma intrebi. Dar, ca si concluzie, camera merita banii. Cu prisosinta...
Spor!