Author Topic: Canon EOS 400d  (Read 2344 times)

danielg

• alb-negru
  • *
Canon EOS 400d
« on: May 14, 2008, 21:32:34 »
Stiu ca este un aparat destul de apreciat, mai ales ca raportul pret/calitate este unul destul de bun. M-ar interesa un obiectiv acceptabil la un pret rezonabil. Obiectivul din kit (18-55mm) este relativ. slab.

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
R?spuns: Canon EOS 400d
« Reply #1 on: May 14, 2008, 21:46:26 »
Daniel, ma bate si pe mine gandul sa-mi achizitionez un Canon 400d. (Deocamdata am o compacta... :-??) Intr-adevar, raportul pret/calitate mi se pare foarte bun. Am auzit si eu ca este un aparat laudat, chiar parca vazusem de curand si niste fotografii la ISO mare, care aratau remarcabil.

Spui ca obiectivul din kit este relativ slab. Imi poti da mai multe detalii? Ce te nemultumeste?
Si in afara de obiectiv, te mai deranjeaza ceva la aparat? (Parca citisem undeva ca vizorul e putin cam mic si incomod?! Am dreptate, sau imi amintesc gresit?!...) Deocamdata stiu doar punctele forte ale aparatului, dar vreau sa fiu la curent si cu minusurile.

Niste obiective vazusem pe You are not allowed to view links. Register or Login . Mai stiti cumva si alte magazine online (sau offline in Iasi) specializate pe SLR-uri, obiective & stuff?
You are not allowed to view links. Register or Login

Justinian

• Moderator global
  • bicolor
    • Justin's Blog
« Reply #2 on: May 14, 2008, 23:08:11 »
Toate imaginile pe care le-am postat pe aici (cu vreo doua exceptii) sunt "trase" cu Canon EOS 400D (sau Rebel XTi, cum este cunoscut in State). Este, intr-adevar, o camera foarte buna. Raportul pret/calitate este excelent iar gama de obiective disponibile pe piata este uriasa.

Calitatea imaginii este foarte buna spre excelenta, iar daca tragi raw este, fara sa exagerez, exceptionala pentru banii pe care ii platesti. La ISO-uri peste 400 incepe sa se vada un zgomot de imagine dar este mai mult decat rezonabil. Imaginea You are not allowed to view links. Register or Login, de exemplu, este trasa cu ISO 1600.

Depinde acum ce gen de fotografie vrei sa abordezi, ca sa te orientezi spre un obiectiv potrivit. Nu poti sa spui "ala e bun, ala e mai putin bun".

Avand in vedere ca accepta atat lentile EF cat si EF-S, camera este destul de versatila din acest punct de vedere.

Pe parcursul utilizarii acestei camere (o am de pe 24 mai, anul trecut), am facut vreo 6.000 de cadre, fara nici cea mai mica problema.

Obiectivele pe care le-am folosit cu succes pe aceasta camera sunt:
- Sigma EX DG 70-200 2.8 macro HSM;
- Sigma 10-20 EX DC 4:5.6 HSM
- Tokina 10-17 AT-X 3.5-4.5 DX Fisheye (preferatul multora dintre colegii de forum :) )
- Sigma 28-300 3.5-6.3 DG IF macro
- Sigma 50-500 EX APO DC HSM 4-6.3
- Sigma APO Teleconverter 2x EX DG

Pe langa acestea de mai sus, pe care le folosesc in mod curent si pe care le am "in parohie", am mai pus pe aparat, de la altii:
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
- Canon EF 50mm f/1.4 USM
- Canon EF 50mm f/1.8

Si, evident, obiectivul de la kit, "chestia" aia de 18-55mm.

Topicul fiind XTi/400D, n-o sa insist asupra lentilelor, voiam doar sa precizez asupra caror obiective pot afirma cu mana pe inima ca "se pupa" foarte bine cu camera.

Evident, camera are si neajunsuri, dar sunt destul de putine.

Principalul ar fi ca, fiind destul de mic, aparatul este cam greu de manuit pentru cineva cu o mana mai mare. Aici intervine gripul, care asigura o manipulare foarte buna. In plus, avand loc pentru doua baterii, autonomia de curent este deosebit de buna.
Un alt minus este ca are carcasa dintr-un plastic care, desi bine finisat, nu reuseste sa schimbe impresia de camera "de plastic". Nu stiu daca m-am facut bine inteles dar asa percep eu lucrurile.

Daca mai vrei sa stii ceva, nu ezita sa ma intrebi. Dar, ca si concluzie, camera merita banii. Cu prisosinta...

Spor!
Nici un lant nu e mai puternic decat veriga lui cea mai slaba.

danielg

• alb-negru
  • *
« Reply #3 on: May 15, 2008, 08:27:47 »
Justin, multumesc pentru informatiile oferite. Eu nu aveam nevoie de argumente. Am o astfel de camera si sunt foarte multumit. Ma interesa ce obiective (... si la ce preturi) pot folosi pe langa "chestia aia din kit". Mi-ai oferit multe variante. preturile sper sa le gasesc pe net. Si apropo de manevrat... chiar daca este o camera relativ mica ofera o priza excelenta si accesul la butoane se face foarte usor. Eu zic ca este una din cele mai bune alegeri pentru clasa din care face parte. Mai multe informatii puteti gasi pe You are not allowed to view links. Register or Login

victorz82000

• sepia
  • **
    • victorzaharia.ro
« Reply #4 on: June 15, 2008, 10:24:56 »
eu folosesc un tamron 17-50 2.8 - e pe aceeasi focala ca si cel din kit, dar nu exista termen de comparatie - sharp, culori, luminozitate... parasolar :). As vrea sa-mi mai iau un 85 1.8 pt portrete, pt ca de 70-200 2.8 IS (visul meu) nu am bani :). Ambele au (dupa parerea mea) cel mai bun raport calitate-pret.

Justinian

• Moderator global
  • bicolor
    • Justin's Blog
« Reply #5 on: June 15, 2008, 22:07:58 »
De multe ori, multi cad in pacatul de a alerga dupa ultimele noutati tehnice si tehnologice si cad in depresie atunci cand nu au bani pentru un L, de la Canon, de exemplu.

Trebuie sa recunosc, cu sportivitate, ca o lunga perioada de timp am facut si eu parte din categoria asta. Culmea, pana am inceput sa am suficienti bani incat sa-mi permit diferite "jucarii" la care alta data doar visam.
Din momentul in care bugetul a inceput sa-mi permita orientarea spre scule mai scumpe, am descoperit ceea ce se cheama raportul pret/calitate.

Daca lucrarile pe care le executi au ca tinta doar expunerea pe un forum, fara a fi nevoie sa le printezi la rezolutii mari, e suficient si obiectivul din kit. Daca faci poze "pe bani" si clientul e pretentios (adica vrea calitate sau doar sa te vada cu "scule tari"), atunci se schimba calimera - tre' sa bagi ceva parale in ecuatie.

Altfel, credeti-ma, nu prea e cazul sa aruncati cu banii in scule. Doar daca vreti sa va simtiti voi bine atunci cand sunteti pe deal, singuri, si vreti un DOF mai acatarii.

Poate n-ar fi rau sa deschidem un topic pe aici cu urmatorul subicet - "Care considerati ca e dotarea minima pentru a putea face fotografie de calitate, ca amator?" Si, evident, corolarul - cati bani sunt necesari pentru a face asta?

Spor!
Nici un lant nu e mai puternic decat veriga lui cea mai slaba.

lucaiuriciuc

• sepia
  • **
« Reply #6 on: June 27, 2008, 14:08:18 »
Salut! Am si eu 400D, sunt relativ multumit de el dar pot spune totusi ca in conditii de luminozitate scazuta, chiar medie, se comporta destul de prost. La ISO 1600 nu mai are rost sa-ti spun... Din acest considerent recomand utilizarea obiectivelor cat mai luminoase posibil. Pentru inceput, ca o alternativa la obiectivul kit care dupa cum stie toata lumea este execrabil, ar fi obiectivul canon 50mm ef F1.8 cu distanta focala fixa, la un pret mai mult decat atractiv (aprox.3.5 milioane lei vechi cu tot cu taxe postale).
Atasez anuntului meu si un link cu obiectivul de care iti spuneam You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Canon EOS 400D; 18-55; 55-200, 50 F1.8

Baazalung

• alb-negru
  • *
    • Poze Baazalung
« Reply #7 on: June 29, 2008, 00:42:44 »
In general, nu masina e de vina, ci soferul...

:hello: Va salut, cu respect, stimabile...
Baazalung
It's better down here than out there...

Bogdan

• bicolor
  • BogdanBlog.Ro
    • Bogdan's Blog
« Reply #8 on: June 29, 2008, 18:47:08 »
Salut! Am si eu 400D, sunt relativ multumit de el dar pot spune totusi ca in conditii de luminozitate scazuta, chiar medie, se comporta destul de prost. La ISO 1600 nu mai are rost sa-ti spun... Din acest considerent recomand utilizarea obiectivelor cat mai luminoase posibil. Pentru inceput, ca o alternativa la obiectivul kit care dupa cum stie toata lumea este execrabil, ar fi obiectivul canon 50mm ef F1.8 cu distanta focala fixa, la un pret mai mult decat atractiv (aprox.3.5 milioane lei vechi cu tot cu taxe postale).
Atasez anuntului meu si un link cu obiectivul de care iti spuneam You are not allowed to view links. Register or Login

nu vreau sa te dezamagesc dar cam toate aparatele la preturi decente au probleme de genu :) fii sigur ca un nikon D3 se comporta ceva mai bine :)
Nikon D90 + Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR + Nikon 50mm f/1.8 AF Nikkor | You are not allowed to view links. Register or Login

erikson

• color
    • my blog
« Reply #9 on: July 01, 2008, 02:01:06 »
pai oricum diferenta de la o compacta la un 400D e enorma la ce priveste iso.
fa tu cu o sapuniera o poza la iso 800 (daca are) si fa una cu un 400D
You are not allowed to view links. Register or Login please.. no flowers!!!

Bogdan

• bicolor
  • BogdanBlog.Ro
    • Bogdan's Blog
« Reply #10 on: July 02, 2008, 13:26:11 »
la sapuniera la iso 200 deja e belea :-s
Nikon D90 + Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR + Nikon 50mm f/1.8 AF Nikkor | You are not allowed to view links. Register or Login

lucaiuriciuc

• sepia
  • **
« Reply #11 on: July 18, 2008, 22:17:19 »
La sapuniere e bine sa uiti de setarea iso :rad:
You are not allowed to view links. Register or Login Canon EOS 400D; 18-55; 55-200, 50 F1.8

Baazalung

• alb-negru
  • *
    • Poze Baazalung
« Reply #12 on: September 12, 2008, 21:49:07 »
Sapunierele sunt facute pentru a tine sapunul :thumbsup:
Care este
It's better down here than out there...