Author Topic: CF 16GB 200x Silicon Power  (Read 1241 times)

simi_id

• alb-negru
  • *
CF 16GB 200x Silicon Power
« on: June 06, 2008, 13:24:57 »
Buna,

Mi-am luat un CF 16GB 200x Silicon Power si l-am pus intr-un Sony Alpha 350. Problema e ca l-am formatat in aparat, dar cand conectez aparatul la PC imi zice ca cardul nu e formatat si nu il citeste, daca il scot si il pun intr-un card reader il citeste bine merci.
Ce e de facut ?

cnic

• HDR
  • f 1.0
R?spuns: CF 16GB 200x Silicon Power
« Reply #1 on: June 06, 2008, 13:55:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Buna,

Mi-am luat un CF 16GB 200x Silicon Power si l-am pus intr-un Sony Alpha 350. Problema e ca l-am formatat in aparat, dar cand conectez aparatul la PC imi zice ca cardul nu e formatat si nu il citeste, daca il scot si il pun intr-un card reader il citeste bine merci.
Ce e de facut ?

interesant ... dar camera cum comunica cu PC-ul ?
ai idee PTP sau altfel ? eu la camera veche aveam PTP (sau ceva de genul asta) si Normal .. modul in care vedea pc-u camera ..
unul e mass storage driver, vezi camera ca stick bagat intr-o mufa usb, si celalalt iti trebuie driver twain (canon in cazul meu)..
ia incearca sa te joci cu astea doua ...

hmm incearca sa il formatezi fat32 intr-un card reader ...

alta chestie, camera ta sigur suporta card-uri asa mari, da ?
uga buga

simi_id

• alb-negru
  • *
« Reply #2 on: June 06, 2008, 14:08:20 »
M-am uitat in meniu si are si Mass Storage si PTP. Eu folosesc pe Mass Storage sa imi apara in total commander ca un stick si copii de acolo.
Eu as prefera sa il pot face pe Mass Storage sa lucreze in loc de PTP, de exemplu prin concediu daca plec sa iau numai camera si cablul si sa copii pozele de pe card, sa nu mai iau cd-uri, readere si asa mai departe.

L-am formatat si in card reader si merge si mai prost in card reader parca, si oricum la sony si in carte si pe site scrie ca orice CF trebuie formatat "within the camera".

Carduri de 16GB suporta ca am vazut la support Sony ca au testat si zic ok la un san disk extreme III de 16GB, asadar capacitatea nu cred ca e o problema.

Deci daca pun cardul formatez in aparat citeste face poze salveaza merge, cand dau sa conectez la pc, imi zice card not formatted, daca scot cardul si il pun in card reader imi citeste toate pozele. Problema pare sa fie din aparat pana la urma ma gandesc, la interfata cu pc-ul.

sebastianfrai

• sepia
  • **
  • Multumesc Roxanei pentru poza de avatar
    • PhotoGrafisme
« Reply #3 on: August 17, 2008, 15:35:24 »
Foloseste-l cu cititorul de carduri. Ai viteza mai mare si daca il vei formata din windows vei avea surpriza sa constati ca ai mai mult spatiu pe el pt fotografii decat atunci cand il formatezi din aparat.

Seb
Sebastian FRai / 0733-689518 / email: You are not allowed to view links. Register or Login / yahoo mess: sebastian_frai