Author Topic: Nikkor 18-200 VR II  (Read 2774 times)

ati

• bicolor
    • http://www.padreati.blogspot.com/
Nikkor 18-200 VR II
« on: October 28, 2008, 14:18:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nu am nici o pretentie de la imaginile astea, sunt doar un test esuat de anduaranta a obiectivului.
Sa inteleg ca obiectivul nu a rezistat? :D
Imi dau cu parerea ca sa invat. Si daca vreti sa nu va omor cu poze proaste faceti la fel.

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #1 on: October 28, 2008, 15:52:41 »
A rezistat insa a facut IAR dovada ca nu poate fi altceva decat un obiectiv submediocru si nimic mai mult.

Am anticipat asta inca de cand l-am cumparat, nutream totusi speranta sa ma insel.

Nu sunt surprins de "performantele" lui ci doar iritat ca le-am constatat din nou :)

adi_catalin

• alb-negru
  • *
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #2 on: October 28, 2008, 17:06:29 »
despre ce obiectiv este vorba?

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #3 on: October 28, 2008, 17:13:19 »
Nikkor 18-200 VR II

ati

• bicolor
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #4 on: October 28, 2008, 17:14:12 »
nikorr 18-200 af-s dx vr e un obiectiv decent daca esti in situatii variate si trebuie sa te misti rapid (nu ai timp de schimbat obiective).
daca vrei calitate nu trebuie sa te intinzi asa de mult cu plaja focala, banii se vor duce spre alte caracteristici. crezi ca exista vre-un obicetiv pe lumea asta care sa se apropie de calitatea prime-urilor si sa aiba o variatie focala intisa asa ca un elastic?
Imi dau cu parerea ca sa invat. Si daca vreti sa nu va omor cu poze proaste faceti la fel.

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #5 on: October 28, 2008, 17:28:57 »
Adevarul e cu totul altul, 18-200 NU este un obiectiv decent pentru banii respectivi.

Nu stiu care e experienta ta cu obiectivul asta insa eu am 10.000+ cadre in 6 luni cu el si e mult sub asteptari.

Si da, exista alternative in gama sa pret (bineinteles, nu cu larghetea distantei focale, insa e ultimul lucru care ma intereseaza).

E de la sine inteles ca obiectivele sunt cu atat mai bune cu cat raspund mai bine cerintelor si exigentelor unui utilizator.
In posturile precedente nu am facut decat sa reiterez ideea ca nu se ridica la nivelul asteptarilor mele si cumparandu-l in cunostinta de cauza,n-am fost surprins de ceea ce are de oferit.

Spun doar ca n-as repeta greseala de a-l cumpara, daca as putea da timpul inapoi.
« Last Edit: October 28, 2008, 17:37:34 by Kargeras »

ati

• bicolor
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #6 on: October 28, 2008, 17:56:25 »
E doar o chestie de asteptari. Au fost facute tone de review-uri pozitive si este foarte bine vandut.

Trebuie sa intelegem insa ca in ultimul timp numarul de proaspat proprietari de dslr creste exponential. Acestia au folosit in cel mai fericit caz un bridge. Pentru ei, plusul de calitate este simtitor. Iar daca adaugi si comoditatea de a nu mai schimba obiectivul, combinatia devine foarte atragatoare.

Este cumva un al doilea val, prima oara toti alergau dupa megapixeli pe senzor, acum alearga dupa icsii din lentila.

Evident ca nu este un obiectiv recomandat pentru un pixel peeper. Iar comparatia dupa pret este complet nepotrivita. Pentru simplu motiv ca pretul nu reflecta numai calitatea, in pret intra mai ales oportunitatea pe piata, comoditatea, brand-ul, functionalitati adiacente precum vr, af-s, blabla. Calitatea optica este doar unul dintre ingredientele ce participa la pret.

Cand spun decent, ma refer la faptul ca ai af-s (pentru un posesor de d40/d40x/d60 este vital la asemenea focale), ai vr (extrem de util la focale mari), are internal focus, e relativ usor. Toate draciile astea costa. Si repet, ce te astepti sa faca un obiectiv cu o gama focala asa de mare? Daca se puteau construi asa ceva crezi ca se mai construiau restul lentilelor?

Pace!

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
Nikkor 18-200 VR II
« Reply #7 on: October 28, 2008, 18:39:36 »
E doar o chestie de asteptari.

Exact ce am zis, o simpla chestiune de asteptari iar eu nu am avut asteptari ci necesitati urgente de un "telephoto" cand ce vroiam eu de fapt nu era atunci in stoc.

Asteptarile mele sunt in directa concordanta cu review-urile carora le acord creditul de profesionalism, adica un obiectiv submediocru.

Au fost facute tone de review-uri pozitive si este foarte bine vandut.

LOL, daca te referi la review-uri gen Kenny (a se cit Ken Rockwell), mai bine nu comentez ;)

Uite un fragment din "tona de reviewuri pozitive" :

iar un al doilea e prezent stim toti unde (si nu, nu e vorba de Kenny).

Spiritele s-au infmalat deja si e neplacut.
Threadul avea ca subiect niste umile imagini, nu 18-200 VR :)

Si nu inteleg de ce esti tu suparat mai suparat decat mine, de parca buzunarul tau ar fi mai gol :P

« Last Edit: October 28, 2008, 18:48:24 by Kargeras »

ati

• bicolor
R?spuns: Nikkor 18-200 VR II
« Reply #8 on: October 28, 2008, 19:34:43 »
Eu nu sunt suparat deloc. Doar m-am mirat ca ai nu stiu ce asteptari. E treaba ta pe ce arunci banii. In rest nu comentez, tu sa fii sanatos.

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
« Reply #9 on: October 28, 2008, 20:08:21 »
Ma simt obligat sa-ti raspund in aceeasi maniera.

Vad ca insisti cu "asteptarile" desi am insistat de cateva ori asupra lor si nu imi place sa ma repet.

Doar m-am mirat ca ai nu stiu ce asteptari.

Si de ce te afli "in mirare" ? Ne cunoastem si stiai ce exigente am si la ce photo gear ma gandesc ? Nu ma regasesc in : "visul meu e sa am 18-200 VR si atunci lumea va fi a mea!".

E treaba ta pe ce arunci banii.

Si aruncati au fost.

In rest nu comentez.

Ai facut-o deja.Daca orizontul "asteptarilor" tale se poticneste in 18-200 VR atunci permite-mi sa-ti zic ca e ingust.
Si asta fiindca zice Kenny sau ai un atasament emotional pentru obiectivul in cauza ? L-ai folosit sau vorbim din "tone de review-uri" "profesioniste" ?

Propun inchiderea topicului intrucat ne porcaim si e lispit de sens astfel.

Pace si magneziu,

K

blur

• color
« Reply #10 on: October 28, 2008, 20:39:56 »
/offtopic

Sa incercam, totusi, sa nu ne "porcaim". Suntem oameni mari si lucrul asta trebuie avut in vedere de fiecare dintre noi in momentul in care se apasa pe butonul de postare a mesajului.
I'm a leaf on the wind. Watch me how I soar !

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
« Reply #11 on: October 28, 2008, 20:43:10 »
Din pacate "/offtopic" sunt cam toate posturile din threadul asta accidental creat tot dintr-un offtopic pe Harlem.

Heh....

ati

• bicolor
« Reply #12 on: October 29, 2008, 10:39:53 »
@Kargeras
Intr-adevar nu te cunosc. Si dupa infantilitatea cu care vorbesti simt ca nu am pierdut nimic. Cum ziceam, sa fii tu sanatos.

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
« Reply #13 on: October 29, 2008, 14:00:29 »
Te-am intristat iar eu nu sunt un om hain care incepe matur doua offtopicuri si le termina responsabil.  :thumbsup:

Uite...e 1-0 pentru tine si Kenny, ok?    =D>

Ma inclin si ma retrag.

1000 de ani fericire,

K

Kargeras

• sepia
  • **
  • Free North Korea!
« Reply #14 on: October 29, 2008, 14:08:00 »
Revenind "la tema emisiunii" ....

iar un al doilea e prezent stim toti unde

La acest review faceam referire :

Am rugamintea ca orice posesor (si nu numai) al obiectivului in cauza sa contribuie la acest thread, asta daca poate ignora sfadeala mea cu ati, cu totul regretabila.
« Last Edit: October 29, 2008, 14:10:49 by Kargeras »