Author Topic: Curatare aparate foto vechi  (Read 1843 times)

Benel

• alb-negru
  • *
    • Blogu' meu
Curatare aparate foto vechi
« on: June 13, 2009, 20:53:20 »
Salut! Ma adresez voua cu o intrebare al carei raspuns ma intereseaza in mod direct dar cred ca va interesa si pe altii. Asadar....cum se curata un aparat vechi care a fost pastrat in conditii neoptime, eventual si cu un film uitat in el asa pe vreo 10 ani  :( . Mentionez ca aparatul trage filmul, declanseaza si anclanseaza bine din ceea ce pare insa este mazgalit si oxidata carcasa. In cazul meu este vorba de un Zorky 1 model C3. Totodata ce filme si daca stiti pe unde se gasesc obiective pentru acest aparat (montura m37 din ce am inteles). Prefer cu lentile leica.
You are not allowed to view links. Register or Login

Mircea

• bicolor
  • - you are beautiful -
    • Mircea Ciuca
R?spuns: Curatare aparate foto vechi
« Reply #1 on: July 30, 2009, 10:06:07 »
Iti recomand Noctilux...35 si 50...nu a aparut demult 50/1.1, cam sare de 1100e, montura M.
Poti folosi si alte obiective bineinteles...pe piata second.
Filme, poti in functie de ce permite aparatul, nu am gasit modelul C3, poate ii faci o poza...dar din cate am mai gasit pe net merge cu 135, doar daca nu seamana cu Bessa si atunci ar merge 120 6x6.
Era ceva solutie...pff ce mi scapa. Daca aflu ceva revin cu mesaj...
film  | You are not allowed to view links. Register or Login
work | You are not allowed to view links. Register or Login

Benel

• alb-negru
  • *
    • Blogu' meu
« Reply #2 on: July 30, 2009, 10:25:49 »

De fapt este C 4 modelul. Ms de raspuns, foloseste film normal dar din pacate are o problema cu tragerea filmului pe care il trage uneori pana la jumatate doar ...  :(

Singurul obiectiv este jupiter 17 :(

Mircea

• bicolor
  • - you are beautiful -
    • Mircea Ciuca
« Reply #3 on: August 08, 2009, 13:15:11 »
Pana la jumatatea cadrului sau pana la jumatatea filmului (adica din 36..doar pana la 15-20 cadre)?
La prima varianta, ar parea logic sa nu faca turul complet...poate e rupt un arc sau ceva...nu mi dau seama. Imi pare rau.
film  | You are not allowed to view links. Register or Login
work | You are not allowed to view links. Register or Login