IASI - Forumul Comunitatii Foto din Iasi
Septembrie 10, 2010, 17:45:48 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Forumul poate fi accesat de pe mobil la adresa Nu ai permisiunea sa vezi linkuri.
Inregistreaza-te sau logheaza-te
www.blur.ro/forum/wap

Pagina principală   Ajutor Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Experimente (crearea fotografiei pe film)  (Citit de 904 ori)
Mircea
sepia
**

- you are beautiful -

« : Ianuarie 27, 2009, 15:05:42 »

Pentru a nu il incurca si ii da bataie mare de cap la Ionel, sa ne limitam in 5-10 maximul threaduri in cadrul fotografiei pe film. Ne-a dat un deget, ii luam doua, dar nu toata mana:P
Daca ne vom intinde la discutii diferite poate va necesita alt thread.

Experimente
Descrierea topicului:
Probleme legate de developarea filmului.
Probleme legate de metode, materiale (substante, echipament foto folosit pentru developare)
Probleme legate de metode scanari film, sample scanari, cropuri.

Cine a developat, e rugat sa posteze sample-uri. Se poate explica cu bunavointa si rabdarea fiecaruia, metoda de developare (adica concentratia) si ceea ce a folosit. Daca are cineva retete, metode, vechi si noi, va rugam sa le postati, preferabil gata experimentate.

OT: Pentru retete a se vedea topicul "Cum sa developam filmul foto" (Tudor) astfel incat ca un incepator sa nu frunzaresca un thread intreg ca sa afle in urmatoarele 5 secunde ca ii lipseste cine stie ce
Memorat

Vand Nikon F100, AF-D ED 80-200mm f/2.8 Two touch. Pentru detalii PM.
Mircea
sepia
**

- you are beautiful -

« Răspunde #1 : Ianuarie 29, 2009, 11:59:01 »

mul?umesc pentru sugestii ?i dac? mai ave?i nu v? sfii?i Cheesy
Memorat

cnic
HDR

f 1.0

« Răspunde #2 : Martie 03, 2009, 12:51:21 »

Ok, deci Ilford PanF+ asa50, tanc Krokus (asa se scrie?) Rodinal 1+50, Fomafix, apa distilata, si un termometru care nu arata temperatura corecta. Adica avea niste bule de aer si cica apa mea distilata era undeva pe la 23,24 de grade,dar ma indoiesc.

Reteta este de 11 minute, agitare 10 secunde apoi inca 10 secunde la fiecare minut.

Ce am gresit ? hmm ... pe langa faptul ca nu stiam ce temperatura au substantele, cand mai aveam 2 minute de revelator mi-am dat seama ca fixatorul care l-am facut e in proportie gresita .. a trebuit sa il arunc si sa fac altul .. si sa stau si cu ochii pe ceas ... si sa si agit cand trebuie ..

Evident, spalarea am facut-o eronat, doar in 2 ape distilate (fara sampon icon_biggrin), si am granule de argint pe film ...da na ..o sa scanez la 5mii/3mii si o sa downsamplez si nu o sa zica nimeni nimic ...

Daca am uitat ceva, mai adaug ...

Granulatia ? Cam mare pentru asa50, asta pentru ca temperaturile erau aiurea, sa nu zic foarte aiurea.. si acuma daca stau si ma gandesc bine nu am respectat nici dilutiile la fixator ... sper sa nu trebuiasca sa-i fac o refixare in viitor ..

Partea cea mai grea la toata aventura asta a fost sa pun filmul in tanc icon_biggrin.

Aveam un link acum cateva zile, pe care nu l-am mai gasit ceva de genul biglist, the bigfilmlist .ceva .. in care erau retete pentru fiecare film/revelator .. orice combinatie ..daca il stie cineva e binevenit.

De asemenea stie cineva precis cu cat se scade/creste timpul pentru fiecare grad celsius ?

Sample-uri ... filmul uscat (cu pete icon_biggrin,spalare proasta, fara sampon, deh) a fost scanat cu un Nikon COOLSCAN V pe la 2mii/1800ceva si redimensionat la 800px.
Crop-uri de la 100% pt grain & etc daca vrea cineva o sa pun diseara de acasa.

Sample-uri:

Nu ai permisiunea sa vezi linkuri.
http://www.flickr.com/photos/12711839@N08/3325545928/#in/set-72157614742092418/

http://www.flickr.com/photos/12711839@N08/3325545968/#in/set-72157614742092418/

Fiind asa50, era destul de cloudy afara si timpii de expunere erau undeva pe la 1/100 1/200 sau chiar sub... de aceea putine cadre din tot filmul au iesit sharp (am alte filme color mai reusite) dar si din cauza ca 100mm macro de la Canon e de fapt un f5.6 deghizat  Wink. Iar pe unele am focalizat chiar aiurea, a se vedea poza cu Bogdan, focalizarea pe mana lui stanga .... Acuma ma gandesc de ce totusi nu am pus un obiectiv mai luminos. .. eh ...
Memorat

uga buga
erikson
color

« Răspunde #3 : Martie 03, 2009, 13:39:18 »

se dau urmatoarele:

film : agfa apx iso 400
aparat canon eos 50
obiectiv 50 mm f1.8

la developare am fost ceva mai practic decat colegul cnic

revelator fomadon lqn
fixator foma

preparat solutia la 1:10 (si revelator si fixator)

developarea efectiva am facut-o un niste lighenase de plastic, agitat filmul aproape non stop in lichid
temperatura initiala a solutiei a fost de 20 grade, dar probabil a ajuns pe la 22
timp de revelare 9 minute
fixare 7 minute
spalare 10 - 15 minute sub jet de dus cu apa @ 20 - 25 grade

rezultate

Memorat

www.blog.bogdanhunea.ro
please.. no flowers!!!
cnic
HDR

f 1.0

« Răspunde #4 : Martie 03, 2009, 13:42:04 »

a da ... eu am fixat 2 minute jumatate ... zicea pe fomafix la 20 grade cica 3 minute ...si la 30 de grade 1minut jumatate ... si asa ochiometric am tinut 2 minute 20 secunde ...pe acolo ...

si spalatul ...aproximativ 40 secunde  laugh mare prostie !!! am particule pe film de zici ca-i plin de praf (la un ochi atent pe un jpg de rezolutie mare evident)
Memorat

uga buga
erikson
color

« Răspunde #5 : Martie 03, 2009, 13:44:03 »

a
si am folosit apa de la robinet incalzita la microunde
Memorat

www.blog.bogdanhunea.ro
please.. no flowers!!!
Mircea
sepia
**

- you are beautiful -

« Răspunde #6 : Martie 28, 2009, 06:21:11 »

Aveam un link acum cateva zile, pe care nu l-am mai gasit ceva de genul biglist, the bigfilmlist .ceva .. in care erau retete pentru fiecare film/revelator .. orice combinatie ..daca il stie cineva e binevenit.

...a fost scanat cu un Nikon COOLSCAN V pe la 2mii/1800ceva si redimensionat la 800px.
Crop-uri de la 100% pt grain & etc daca vrea cineva o sa pun diseara de acasa.

http://www.flickr.com/photos/12711839@N08/3325545928/#in/set-72157614742092418/

Cu linkul o sa revin...tre sa scormonesc si eu bine, dar il am pe undeva salvat. Nu stiu daca e acela, dar e tot o lista cu asa ceva.

Ai Coolscan V? ILove

De remarcat D700 ele Tongue grip si 35/2 sau 50/1.4 Cheesy
Memorat

cnic
HDR

f 1.0

« Răspunde #7 : Martie 31, 2009, 17:04:31 »

Cu linkul o sa revin...tre sa scormonesc si eu bine, dar il am pe undeva salvat. Nu stiu daca e acela, dar e tot o lista cu asa ceva.

Ai Coolscan V? ILove

De remarcat D700 ele Tongue grip si 35/2 sau 50/1.4 Cheesy

http://www.digitaltruth.com/devchart.php

uite linkul !! dupa indelungi cautari l-am gasit ...

Poate am .. poate n-am  laugh

Da, era un D700 cu grip si 50 1.8 ..
Memorat

uga buga
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!