Am un mic necaz la F100. Am avut doua si mi-am pastrat cel cu defect mie...nu mi s-a parut corect sa-l dau asa.
Problema:
Viewfinder dezlipit. Adica...desfaci capacelul (gemuletul) de la F100 si inauntru are o mica "lupa" care e angrenata de butonul de dioptrie. Lupa aceea e intr-o cutiuta mica neagra, capsata acolo...si se misca in fata spate. Daca il tin la 90 grade, orizontal, e ok...daca il ridic la 20-30 grade, pe verticala, se misca in spate, fata, in functie de miscarea bodyului.
Solutii:
Oja de unghii? Lemne, burete...ce as putea sa ii fac. Trebuie sa ma uit daca lupa mai e agrenata de butonul de dioptrie, desi m-as mira. As vrea sa il fixez cumva si sa nu mai umblu la el...il fixez pt ochelarii mei sau dioptria mea si gata.
Poate sa-mi dea cineva un sfat? Mersi
Am manualul tehnic, service, F100, in limba engleza. Nu mi-e prea greu sa il desfac, dar necesita foarte mult timp. Skin trimite nikoanele SLR in Germania...adica timp, bani...
Foloseste cineva blit pe SLR? Si totodata CLS? Sau retea de blituri pe SLR?
Apropo (nu stiu daca am mai zis) motorul de pe F100 e de D2X(s)? Da clasa la un aparat din seria 2007 la viteza de focalizare si sensibilitate la lumina, aka D300 cu 50/1.4, adica focalizeaza mult mai repede in conditii precare de lumina (hunting). Si totusi e un aparat din 1999...daca nu ma insel.