Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« : Martie 28, 2009, 06:48:49 » |
|
Am un mic necaz la F100. Am avut doua si mi-am pastrat cel cu defect mie...nu mi s-a parut corect sa-l dau asa. Problema: Viewfinder dezlipit. Adica...desfaci capacelul (gemuletul) de la F100 si inauntru are o mica "lupa" care e angrenata de butonul de dioptrie. Lupa aceea e intr-o cutiuta mica neagra, capsata acolo...si se misca in fata spate. Daca il tin la 90 grade, orizontal, e ok...daca il ridic la 20-30 grade, pe verticala, se misca in spate, fata, in functie de miscarea bodyului. Solutii: Oja de unghii? Lemne, burete...ce as putea sa ii fac. Trebuie sa ma uit daca lupa mai e agrenata de butonul de dioptrie, desi m-as mira. As vrea sa il fixez cumva si sa nu mai umblu la el...il fixez pt ochelarii mei sau dioptria mea si gata. Poate sa-mi dea cineva un sfat? Mersi
Am manualul tehnic, service, F100, in limba engleza. Nu mi-e prea greu sa il desfac, dar necesita foarte mult timp. Skin trimite nikoanele SLR in Germania...adica timp, bani...
Foloseste cineva blit pe SLR? Si totodata CLS? Sau retea de blituri pe SLR?
Apropo (nu stiu daca am mai zis) motorul de pe F100 e de D2X(s)? Da clasa la un aparat din seria 2007 la viteza de focalizare si sensibilitate la lumina, aka D300 cu 50/1.4, adica focalizeaza mult mai repede in conditii precare de lumina (hunting). Si totusi e un aparat din 1999...daca nu ma insel.
|
|
|
|
« Ultima modificare: Martie 28, 2009, 06:57:23 de către Mircea »
|
Memorat
|
Vand Nikon F100, AF-D ED 80-200mm f/2.8 Two touch. Pentru detalii PM.
|
|
|
Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« Răspunde #1 : Martie 31, 2009, 07:37:00 » |
|
'elp! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
cnic
|
 |
« Răspunde #2 : Martie 31, 2009, 17:05:42 » |
|
Apropo (nu stiu daca am mai zis) motorul de pe F100 e de D2X(s)? Da clasa la un aparat din seria 2007 la viteza de focalizare si sensibilitate la lumina, aka D300 cu 50/1.4, adica focalizeaza mult mai repede in conditii precare de lumina (hunting). Si totusi e un aparat din 1999...daca nu ma insel.
waw 
|
|
|
|
|
Memorat
|
uga buga
|
|
|
Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« Răspunde #3 : Aprilie 07, 2009, 04:00:41 » |
|
Indeed... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« Răspunde #4 : Iunie 05, 2009, 04:17:31 » |
|
Momentan ma descurc cu el asa. Se poate repara homemade, nu e simplu, dar se poate... Daca intre timp mai stie cineva ceva...sper sa mi gasesc timp de el sa l doftoresc:)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
raoultrifan
alb-negru

|
 |
« Răspunde #5 : Iunie 06, 2009, 10:47:58 » |
|
Momentan ma descurc cu el asa. Se poate repara homemade, nu e simplu, dar se poate... Daca intre timp mai stie cineva ceva...sper sa mi gasesc timp de el sa l doftoresc:)
Si totusi, o garnitura sau niste superglue nu ar merge? (parca reparam robineti sau sandale aici :d ) Am cautat rpd un manual de service pt. F100, dar fara succes; ma gandeam ca poate gasesc ceva detalii despre cum arata in interior acel ocular. Daca ai timp liber in acest weekend poate ne vdm printre voturi prin parcul Copou sau in alta parte, sa trag si eu o geana prin viewfinder, ce zici? Poate inca o opinie ajuta la ceva...cine stie... Salve, Raul.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
altom
|
 |
« Răspunde #6 : Iunie 06, 2009, 13:55:34 » |
|
nu e din Iasi asa ca nu poate sa ajunga in Copou. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« Răspunde #7 : Iunie 07, 2009, 00:48:43 » |
|
(parca reparam robineti sau sandale aici :d )
 Asa este din pacate, nu sunt din Iasi. Multumesc pentru ajutor  Am manualul de service (tehnic) la F100, insa e foarte multa surubaraie pentru al desface si nu de asta mi e frica, dar in ultima vreme am avut mult de lucru si sunt usor mai imprastiat pe acasa, adica totul pe fuga, si tare mi-e ca si suruburile o sa ajunga la fel  Glumesc. Ar merge ceva pus inauntru, oja, un cauciuc care sa il tina impins, la pozitia reglata dupa ochi. Culmea e, ca reglajul merge pentru viewfinder, adica pot sa il duc unde vreau pentru a regla vizibilitatea, insa de indata ce l intorc mai mult de 20 de grade pe verticala, se revine in spate, culiseaza mai bine zis. Trebuie sa masor inauntru cumva distanta (o scobitoare si apoi sa o masor), pun un cauciun usor flexibil, apoi aplic oja si tanaaaa...ar fi o solutie:) Hmm...sa vedem maine cum stam cu timpul liber:D
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
raoultrifan
alb-negru

|
 |
« Răspunde #8 : Iunie 07, 2009, 20:44:56 » |
|
 Asa este din pacate, nu sunt din Iasi. Multumesc pentru ajutor  Am manualul de service (tehnic) la F100, insa e foarte multa surubaraie pentru al desface si nu de asta mi e frica, dar in ultima vreme am avut mult de lucru si sunt usor mai imprastiat pe acasa, adica totul pe fuga, si tare mi-e ca si suruburile o sa ajunga la fel  Glumesc. Ar merge ceva pus inauntru, oja, un cauciuc care sa il tina impins, la pozitia reglata dupa ochi. Culmea e, ca reglajul merge pentru viewfinder, adica pot sa il duc unde vreau pentru a regla vizibilitatea, insa de indata ce l intorc mai mult de 20 de grade pe verticala, se revine in spate, culiseaza mai bine zis. Trebuie sa masor inauntru cumva distanta (o scobitoare si apoi sa o masor), pun un cauciun usor flexibil, apoi aplic oja si tanaaaa...ar fi o solutie:) Hmm...sa vedem maine cum stam cu timpul liber:D Este dificil "pe cale orala" de rezolvat ceva la ocular, dar mai degraba cu o bucatica de cauciuc poate se rezolva, ca superglue-ul daca va curge prin ocular in jos nu stiu ce s-alege de aparat...  Oricum, multa bafta si toate cele bune, Raul.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Mircea
sepia

- you are beautiful -
|
 |
« Răspunde #9 : Iunie 10, 2009, 05:28:31 » |
|
Multumesc tare!:) Mirciu ps: daca reusesc sa il manaresc dau d veste cu detalii. Superglue nu as incerca, topeste. Oja pare ok, transparenta...sper. Cred. Nu stiu inca:)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|