Am sa incerc si eu un vot, desi nu ma prea pricep la o judecata obiectiva, le voi judeca nu tehnic ci dupa ce reusesc sa transmita si mesajul subtil din spatele lor. Oricum, de fiecare data cand cineva face o observatie tehnica, parca atrage atentia asupra unor lucruri pe care altfel unii oameni nu le-ar vedea si le-ar trece cu vederea. Eu asa patesc mereu, daca cineva nu zice despre nush ce punct negru din frunte, nu-l vad decat daca e cu adevarat deranjant pentru ochi.
Incep cu imaginea 2 - 3 puncte (pentru posterul cu Ghost Dog Calea Samuraiului - un film excelent btw -locatia decrepita, promiscuoasa si expresia lui FanFan(?) care arata ca un samurai modern, un ronin batucit si uns cu toate alifiile vietii, pe care nu-l mai sperie nimic. Apoi, cine a vazut filmul poate face conexiuni intre personajul principal, locul in care traia si personajul nostru din imagine.)
Imaginea 4 - 2 puncte (Pentru ca daca n-as sti ca-i poza Oannei, m-as gandi la un poster de film: "Fata care inghite intunericul care la randul lui o devoreaza incet incet". Pentru ca mi se face frica cand o privesc, pentru ca ma duce cu gandul la un horror japonez in care victima batuta si legata intr-o camera obscura isi stie finalul dar nu mai conteaza daca tipa sau nu. Panica totala. Blank. Si stiu ca nu asta intentiona Oanna sa transmita, dar asta vad eu. Dintr-o alta abordare ar fi misterul pe care il creeaza ochii ascunsi. In mod normal ochii sunt cei care comunica, care iti zic adevarul despre persoana fotografiata, dupa ei intelegi ce gandeste si ce simte omul, la ei te uiti prima data cand privesti un portret, ei creeaza starea generala iar aici nu-ti dai seama si te intrebi...hmmm...? Si pentru ca daca te uiti 'in gura' ei, ai zice ca-i o masca in spatiu, iar dupa ea e liniste deplina, nu se mai afla nimic.)
Imaginea 3 - 1 punct (o batrana studenta, vie, care citeste Biblia/Psaltirea/Cartea de telefoane in aer liber, cat de tare! Viata!)