Author Topic: Not depth of field, but depth of feeling [02.06.2008 - 08.06.2008]  (Read 1357 times)

blur

• color
Tema saptamanii, dupa cum se vede din titlul topicului,

Not depth of field, but depth of feeling

Imaginile vor fi trimise unui moderator (eu, Bogdan Sandulescu, Diana).

Lumina buna!

:)
I'm a leaf on the wind. Watch me how I soar !

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
Mm... foarte interesanta tema, originala.  :)

Am o curiozitate... de ce temele nu sunt formulate in limba romana? De ce incercam sa apelam la atatea englezisme?! (Si aici imi aduc aminte de Justin, care ne vorbea despre lucruri asemanatoare la un moment dat...) Ok, suna fain, face referire la un termen englezesc care vine mai greu tradus... dar oricum... Pentru tema trecuta, de exemplu, am fi putut gasi un echivalent foarte bun si in limba romana.
Si mai am o curiozitate... si un semn de intrebare as spune... De unde pana unde "moda" cu titluri in engleza?! Si dau aici exemplul temei Lumina, unde din 10 imagini, 8 aveau titluri in engleza... Nu inteleg acest fapt... oare limba romana nu mai este suficienta pentru a ne exprima?!
A nu se intelege ca pledez pentru un patriotism exagerat, dar pur si simplu mi se pare normal si firesc sa ne exprimam in limba romana, decat sa imprumutam de la altii...  :-??   
You are not allowed to view links. Register or Login

iulia

• sepia
  • **
    • Learning Photography from my Brother
io am nevoie de ceva explicatii... nu de alta, dar sa ma incadrez in tema. sau s-a stabilit ca e cu juriu?

:">

blur

• color
io am nevoie de ceva explicatii... nu de alta, dar sa ma incadrez in tema. sau s-a stabilit ca e cu juriu?

:">

Deocamdata nu. Dar daca nici la aceasta tema nu va apare autocenzura, mai mult ca sigur vom avea juriu de la tema urmatoare.  :)

Quote from: Diana
Am o curiozitate... de ce temele nu sunt formulate in limba romana?

Suna cam barbar ideea tradusa in romana, deci a fost lasata in engleza. Una peste alta, prinde bine, concursurile foto oficiale pentru care ne antrenam sunt si de pe alte taramuri, nu?   :icon_biggrin:

iulia

• sepia
  • **
    • Learning Photography from my Brother
si explicatiile mele?  :-??

ce se asteapta de la noi la aceasta tema... scuze daca par un pic retard :D
« Last Edit: June 02, 2008, 15:38:49 by iulia »

blur

• color
si explicatiile mele?  :-??

ce se asteapta de la noi la aceasta tema... scuze daca par un pic retard :D

Ideea e ca fiecare sa vina cu mesajul, conceptul si viziunea proprie legata de tema. In cazul in care s-ar oferi explicatii, toata lumea se va limita la acele explicatii si-si va canaliza ideile spre un singur punct, lucru ce ar elimina din start originalitatea, atat a imaginii per ansamblu, cat si a mesajului. Tot ce pot spune e ca absolut orice tema/titlu/expresie/metafora poate fi deslusita daca se "sparge" in elemente atomice, apoi fiecarui element i se cauta sensul/definitia, rezultatul final obtinandu-se din cumulul definitiilor/sensurilor/conceptelor obtinute mai devreme.

:)
« Last Edit: June 02, 2008, 15:53:01 by Ionel »

ex_member2

• Guest
Mm... foarte interesanta tema, originala.  :)

Am o curiozitate... de ce temele nu sunt formulate in limba romana? De ce incercam sa apelam la atatea englezisme?! (Si aici imi aduc aminte de Justin, care ne vorbea despre lucruri asemanatoare la un moment dat...) Ok, suna fain, face referire la un termen englezesc care vine mai greu tradus... dar oricum... Pentru tema trecuta, de exemplu, am fi putut gasi un echivalent foarte bun si in limba romana.
Si mai am o curiozitate... si un semn de intrebare as spune... De unde pana unde "moda" cu titluri in engleza?! Si dau aici exemplul temei Lumina, unde din 10 imagini, 8 aveau titluri in engleza... Nu inteleg acest fapt... oare limba romana nu mai este suficienta pentru a ne exprima?!
A nu se intelege ca pledez pentru un patriotism exagerat, dar pur si simplu mi se pare normal si firesc sa ne exprimam in limba romana, decat sa imprumutam de la altii...  :-??   

Subscriu si eu la ideea asta. Si mie mi se pare la fel. Sintem un club de fotografie din Iasi pina la urma, nu?!

timmy

• alb-negru
  • *
  • atheists - the real ghostbusters
"Nu profunzime de camp ci profunzime de sentiment" .. nu mi se pare ca suna atat de barbar.. nu ? :)

ioana.ursache

• alb-negru
  • *
    • Un blog personal ca multe altele
O tema frumoasa si evident tinteste dincolo de executia propriu-zisa. Felicitari pentru alegere si formulare (si ultima traducere in romana propusa suna bine). Ioana

blur

• color
Fotografiile participante(pana in acest moment):

Imaginea 1

Imaginea 2

-scoasa din concurs-

Imaginea 3

Imaginea 4

Imaginea 5

« Last Edit: June 12, 2008, 09:20:57 by Diana »

ex_member1

• Guest
ummm....votam?  :-??  8->

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
Sigur ca da, domnisoara fotodoctoreasa sarbatorita astazi!  :-*