Author Topic: Prezen?? - voturi  (Read 1318 times)

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
Prezen?? - voturi
« on: June 23, 2008, 10:12:52 »
Care va plac de data aceasta? :)

Imaginea 1:

________

Imaginea 2:

You are not allowed to view links. Register or Login
________

Imaginea 3:

________

Imaginea 4:

_________

Imaginea 5:

« Last Edit: June 29, 2008, 22:29:22 by Diana »

Baazalung

• alb-negru
  • *
    • Poze Baazalung
R?spuns: Prezen?? - voturi
« Reply #1 on: June 23, 2008, 14:56:26 »
3 puncte pt imaginea 2

se incadreaza perfect in tema...
e mai mult decat o poza, transmite o poveste.

Felicitari! :thumbsup:
It's better down here than out there...

Dragomir

• sepia
  • **
  • Intreaba!
« Reply #2 on: June 23, 2008, 22:14:47 »
3p - im 2
2p - im 4
1p - im 5

Da, imaginea 2 are o poveste pe care as indrazni sa o numesc profunda. Plus ca imi place si realizarea. Fata de prima versiune a autorului, ceva mai personalizata si cu un mesaj mai incarcat de emotie, umbra care priveste in trecut e depersonalizata, o prezenta golita - tot sensul ideei de prezenta este transferat asupra personajelor din fundal. (Va rog sa im atrageti atentia daca am inceput sa scriu chestii aiurea).

Imaginea 4: simt parca adancimea gandurilor in care e adancita persoana. Foarte faina poza, si totusi imi pare la celalalt capat al graficului - imi sugereaza mai degraba o absenta personalizata, acel om e plecat din sine, sau e cufundat in sine.

Im 5 - o prezenta care sugereaza parca altceva decat o realitate imediata. Interesanta abordarea.
Fiat lux

Oanna

• bicolor
« Reply #3 on: June 24, 2008, 00:18:55 »
Imaginea 5 ma cutremura,merita 3 puncte pentru ca povestea din spatele ei chiar se incadreaza in tema. Tipul care a fost candva si acum e o fantoma..imi place mult.

Imaginea 1 merita 2 puncte. Melancolia pe care o transmite e evidenta si-mi place povestea. Totusi, initial am simtit ca batrana stie ca e pozata si asta ma deranjeaza, altfel ii dadeam 3 puncte. Un cadru "peste umar" poate era mai potrivit..ceva mai apropiat.

Iar imaginea 2 e foarte faina pentru povestea ei dar realizarea cadrului nu-mi place. "Umbra" e putin incovoiata; nu stiu, nu-mi place. Propunerea initiala parca era mult mai reusita.

Atat am avut de zis.

:thumbsup:
"In fata mea se aflau doua drumuri. Am ales drumul mai putin batut. Si asta a contat." (Robert Frost) You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
sony dsc-h9 + praktica MTl 5B + nikon D80 cu imprumut :)

ati

• bicolor
    • http://www.padreati.blogspot.com/
« Reply #4 on: June 25, 2008, 14:27:19 »
3 pct - Imaginea 4 - Pe de o parte e o absenta, pe de alta parte personajul in sine e o prezenta foarte pregnanta, iar fotografia nu rateaza acest lucru.
2 pct - Imaginea 2
1 pct - Imaginea 1
- ambele folosesc evocarea, idee care nu sint sigur ca face priza completa la tema; imaginea 2 este parca mai speciala prin tehnica folosita
Imi dau cu parerea ca sa invat. Si daca vreti sa nu va omor cu poze proaste faceti la fel.

altom

• color
    • Zoom
« Reply #5 on: June 25, 2008, 14:35:09 »
3 pct imaginea 2 -incadrare in tema, poveste, feeling.
2 pct imaginea 4
1 pct imaginea 5
You are not allowed to view links. Register or Login It's just the beginning :)

erikson

• color
    • my blog
« Reply #6 on: June 25, 2008, 19:24:13 »
din pacate nu am ce sa votez de data asta. nu mi se pare nici una dintr pozele de mai sus ca ar reflecta tema la un nivel ok.
ultima ar fi fost buna daca era tipa transparenta si tipul material.
si cea cu dan puric e buna dar nu reflecta tema. prima e mult prea la obiect, a doua la fel (sunt prea fortate daca as putea sa zic asa) iar a 4-a sincer sincer nu are ce cauta aici
astept cu nerabdare urmatoarea tema
You are not allowed to view links. Register or Login please.. no flowers!!!

Lady in black

• Guest
« Reply #7 on: June 25, 2008, 23:03:28 »
Eu ma uit de cand s-au pus pozele si nu vad ce sa votez.
Imaginea 3 nu o inteleg deloc, nu pe tema la care suntem. Daca nu e cu suparare dupa ce se termina votarea il rog pe autor sa mi-o explice.
Ca si fotografii sunt ok dar ceva lipseste...

Bafta tuturor!

Adeline

• sepia
  • **
« Reply #8 on: June 26, 2008, 10:55:54 »
Dintre fotografiile participante cel mai mult imi place fotografia nr. 5. Tema o inteleg ca pe o analogie la trecut, la persoane care au murit si a caror amintire incercam sa o pastram vie in memorie. Ar fi fost interesanta si abordarea propusa de Bogdan prin inversarea rolurilor intre cei doi. Ii acord 2 puncte.
Imaginea 2 imi place la el de mult, incerc sa iau locul celei care priveste fotografia si sa traiesc emotia revederii tatalui care nu mai este si senzatia de o clipa, efemera ca acesta traieste. Imi place ideea, mi-ar fi placut insa si daca tipa ar fi atins peretele/suprafata de proiectie cu mana stanga in incercarea de a "atinge" amintirea si daca fotografia proiectata ar fi avut mai putine zone arse. Ii acord 1 punct.
Fotografiilor 1,3 si 4 nu le acord puncte intrucat nu au emotia pe care interpretarea proprie a temei o denota.
Rog pe cei care au facut critica negativa sa o exemplifice, mi-ar placea sa vad cum au interpretat ei aceasta tema si ce fotografii in opinia lor s-ar fi incadrat aici. Mercic. Si felicitari participantilor.
Adeline Florea

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
« Reply #9 on: June 26, 2008, 15:42:51 »
La mine e destul de greu cu repartizarea punctelor, pentru ca imi plac trei imagini cam la fel de mult, dar am pus in balanta punctele bune si punctele slabe pentru fiecare, si am ajuns la concluzia ca:

Acord 3 puncte pentru Imaginea 1: O imagine plina de emotie, de viata, de nostalgie, dar in acelasi timp foarte optimista. Am acordat 3 puncte pentru buna incadrare in tema si pentru toate asocierile care se pot face pentru a recepta un mesaj. La unghiul de realizare ar mai fi mers incercate cateva variante, si la prelucrare de asemenea... Nuanta de sepia e un pic cam prea puternica...

2 puncte pentru Imaginea 2: Doar 2 puncte, pentru ca mi-ar fi placut mai multa comunicare intre personajul de pe fundal si personajul din prim-plan. Asa cum e acum, parca ar fi doua planuri separate... si nu ma incanta acest lucru. Ii dau dreptate Adelinei si cred ca autorul ar fi trebuit sa incerce sa surprinda chiar mai multa emotie prin cadrul realizat.

1 punct - Imaginea 5: Un pic prea "lucrata", prea regizata, dar ca idee e buna. Aici poate mi-ar fi placut ca fata sa transmita intr-un fel faptul ca simte ceva ca o prezenta fantomatica langa ea. Ceva, o privire inspre directia baiatului, o mana ridicata ca si cum ar atinge vantul... ceva mai mult care sa ii lege pe cei doi, chiar daca sunt din universuri diferite. :P

In rest, imaginea 3 e un pic fortata... ca incadrare in tema poate ar merge. E ceva viu, transmite o stare de spirit a subiectului, dar umorul cadrului ma duce mai mult cu gandul inspre poze hazlii de pe anumite site-uri, decat inspre fotografie. :(
Imaginea 4 nu am votat-o pentru ca nu o pot incadra chiar in tema... As fi vrut sa vad ceva viu, sa simt viata prin elementele prezente, cum a fost cazul cu celelalte imagini. Dar personajul acesta e unul prea  meditativ, prea pasiv...

Diana

• Moderator global
  • color
    • Contraste.ro
« Reply #10 on: June 28, 2008, 14:54:45 »
Iata cum arata voturile finale:

Imaginea 2: 14 puncte
Imaginea 5: 8 puncte
Imaginea 4: 7 puncte
Imaginea 1: 6 puncte
Imaginea 3: 0 puncte

Participantii au fost:

Imaginea 1: Dragomir
Imaginea 2: Ioana Ursache
Imaginea 3: CodrinB
Imaginea 4: Ioana Chilu
Imaginea 5: ati

Asadar Ioana Ursache primeste felicitarile. :)  Ioana, stii ce sunt curioasa?! Poate nu numai eu... Cum ai gandit cadrul, cum l-ai realizat, cat timp ti-a luat ca sa-l realizezi... E interesanta si povestea acestea din spatele aparatului de fotografiat si merita aflata. Te rog, de asemenea, sa te gandesti si la o tema pentru saptamana viitoare.

ioana.ursache

• alb-negru
  • *
    • Un blog personal ca multe altele
« Reply #11 on: June 28, 2008, 19:47:44 »
Salut si multumesc pentru voturi si feedback.

Va asigur ca ideea pentru realizarea fotografiei mi-a venit dupa ce am propus tema. In momentul in care am inceput sa ma gandesc la interpretarea mea personala pentru versurile din Nichita pe care le dadusem drept tema, gandurile si emotiile mele s-au concentrat asupra tatalui meu, care astazi nu mai este printre noi, desi ramane una dintre cele mai "prezente" persoane din viata mea.

Dupa ce mi-am dat seama ca prezenta SA este ceea ce doresc sa surprind, realizarea a fost rapida si relativ usoara. Am imprumutat un videoproiector, mi-am scanat cateva fotografii din copilarie, le-am proiectat pe perete si mi-am instalat aparatul pe trepied in asa fel incat sa imi creez cadrele dorite.

Puteti vedea intreaga "serie" la You are not allowed to view links. Register or Login.

Am retras imaginea propusa initial pentru ca a doua zi dimineata m-am trezit cu o stare proasta vizavi de inscrierea ei. Mi s-a parut mult prea personala, aproape melodramatica, si m-am simtit mult prea expusa. In plus, calitativ vorbind nici nu era cea mai buna.

In continuare, raspund la cateva reactii ale voastre:
- reactia ca imaginea din fundal este prea arsa - asa este, fotografia pe care am folosit-o ESTE foarte arsa. Asa era pe atunci, se lucra pe film, manual, si cu greu si nu totdeauna iesea asa cum vroiai. Din cate stiu, este facuta de un vecin.
- reactia ca mergea mai multa comunicare intre "umbra" mea si cel/cei din imagine. Aceasta comunicare este realizata din plin intr-o alta imagine (vezi link-ul de mai sus), dar care nu mi s-a parut potrivita cu tema PREZENTA, tocmai datorita faptului ca interactiunea dintre cele doua "personaje" devia de la tema (cel putin in intelegerea mea).

Cred ca fotografia pe care am inscris-o este EXACT ceea ce am vrut sa fac pentru tema PREZENTA (atat cat m-a dus mintea in acel moment). Pasivitatea "umbrei" mele este intentionata, caci eu din prezent nu pot interveni asupra trecutului, desi trecutul poate sa imi vorbeasca. Totusi, in ansamblul dictat de celelalte elemente din fotografie, "umbra" devine cat se poate de activa, cel putin asa simt eu.

Tragand linie, important este ca am abordat tema cat am putut de direct si fara menajamente, facand din exercitiul realizarii ei mai mult decat o fotografie. Seara cu pricina a fost pentru mine o ocazie de a rememora ceea ce a insemnat prezenta tatalui meu in viata mea. Desi fizic el nu mai este, spiritul sau este cat se poate de viu si irepetabil. Adesea mi se pare cel putin bizar ca cei cu care m-am imprietenit in ultimii ani nu il cunosc. Insa mai multe despre tatal meu nu acum si nu aici...

Multumesc inca o data si promit sa revin cu o tema care sa va provoace deopotriva ochiul si spiritul.

Ioana